Training Sociale Vaardigheid

Is uw kind: Te boos? Te bang? Te blij? Te bedroefd? Voor deze kinderen is onze sociale vaardigheidstraining een oplossing. Sommige kinderen hebben moeite met de sociale omgang met andere kinderen en/of met volwassenen.

Dit kan problemen met zich meebrengen voor dit kind. Op het schoolplein is het niet meer leuk, het kind is driftig, of trekt zich juist terug in zijn schulp. Sommige kinderen weten helemaal niet meer wat ze moeten doen. Een mens is een sociaal wezen, maar de sociale vaardigheden moeten wel ontwikkeld worden. Soms gaat dit niet vanzelf. En als eenmaal de verkeerde weg is ingeslagen, de omgeving negatief op het kind reageert, lijkt er geen weg meer terug. Het wordt een negatieve cirkel die maar niet stopt. Een sociale vaardigheidstraining helpt deze kinderen weer op de goede weg. Het kind leert inzien wat het fout doet, en nog veel belangrijker, het leert wat wel werkt.

Doel training

  • De kinderen leren zichzelf bewust te worden van gevoelens, zowel positief als negatief.
  • Leren dat gedrag een gevoel oproept en er dan vaak naar dat gevoel wordt gehandeld.
  • Leren dat op een positieve manier iets zeggen vaak een positieve reactie teruggeeft en op zijn minst een communicatie brengt.
  • Leren dat  waardering krijgen een prettig gevoel geeft en dat zij daar ook recht op hebben, of zij nu wel of niet begaafd zijn.
  • De kinderen leren zich bewust te zijn dat zij meer mogelijkheden hebben op cognitief gebied en daardoor  zich misschien anders kunnen voelen, maar dat het niet verkeerd is.

Telefoon:                 06 28344373 /                                                                           06 46753009
E-mail:                      [email protected]

KvK:                          52562174
BTW nr:                    819589986


Bezoek adres:        Zwijnsbergenweg 44
                                  3077PW 
                                  Rotterdam